La fiscalia acusa a l’alcalde de Tordera d’afavorir a un exregidor en unes obres

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Només fa 2 setmanes que l’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia ha estat absolt per l’Audiència de Barcelona d’un delicte ecològic. Ara, però, Garcia s’haurà de tornar a seure al banc dels acusats, ja que la fiscalia d’urbanisme i medi ambient demana un any de presó i vuit d’inhabilitació en considerar-lo autor d’un delicte sobre l’ordenació del territori. Segons l’acusació de la fiscalia, l’alcalde de Tordera hauria afavorit unes obres de l’exregidor Lluís Barrera, propietari d’una empresa de transports.

Garcia no està sol en l’acusació ja que la fiscalia sol•licita la mateixa pena per a la regidora d’Urbanisme, Rosa Maria Salarichs, que també és neboda de Barrera, el secretari municipal i una tècnica d’Urbanisme. Per a Barrera, eleva la pena a un any i cinc mesos de presó i una multa de 80.000 euros pels delictes contra el territori i tràfic d’influències.

Els fets es remunten al 2007, quan Barrera va presentar un escrit al consistori per fer unes obres per condicionar un solar que té a peu de l’N-II per adaptar-lo com a lloc d’estacionament d’autocars. Tot i tractar-se d’obres majors, els imputats li haurien concedit llicència d’obres menors sense demanar-li els preceptius informes.

Les obres, segons el fiscal, van consistir en un enorme moviment de terres i es va fer un talús de pedra i murs de rocalla de nou metres d’alçada i desnivells de fins a setze metres. La demarcació de carreteres de l’Estat va tancar el solar de Barrera per evitar l’entrada de vehicles i l’Ajuntament hi va recórrer sense èxit. El fiscal també assegura que el consistori només va cobrar 54 euros a Barrera de taxes i impostos per l’obra feta.

Paral•lelament, Garcia també està sent investigat per un jutjat d’Arenys per una altra denúncia de la fiscalia per pressumpte prevaricació en concedir el 2003 a Barrera el transport escolar del municipi, malgrat que la competència és del Consell Comarcal del Maresme.

El Punt / Ràdio Palafolls

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics