URGENT

L’Ajuntament de Blanes vol rebaixar el sou dels seus treballadors un 2%

Compartiu aquesta història

Tot i que no es tanca a negociar amb els funcionaris i treballadors municipals, el govern de Blanes preveu en qualsevol cas, una rebaixa del sou del personal del consistori. El govern es manté ferm en la retallada d’un 2% dels 370 treballadors municipals, i la regidora de Recursos Humans, Lourdes Fàbrega, recorda que el govern no està obligat a arribar a cap acord i que és el plenari el qui pot acabar aprovant aquesta rebaixa.

El govern vol reduir en un milió d’€ la despesa de personal, sense haver d’acomiadar a ningú més.

Per a Fàbrega la reducció de sous és l’única alternativa que han trobat, després d’haver aplicat ja altres mesures com reajustar horaris o no cobrir vacants. En aquest sentit, va negar que sigui possible estalviar un milió d’euros sense tocar sous com diuen els sindicats. Tot i que no es vol acomiadar a més treballadors, Fàbrega afirma que els llocs de treball no estan garantits, depenent de l’evolució de la conjuntura econòmica.

Segons el govern local, la retallada de sous prevista per la plantilla municipal serà més gran per a les tres persones que cobren més de 100.000 euros anuals a l’Ajuntament de Blanes. Es tracta del secretari, l’interventor i l’advocat en cap d’Urbanisme.

D’altra banda avui comencen les negociacions polítiques pel pressupost municipal per a aquest any. El primer grup amb què es reunirà serà el d’ICV-EUiA. Per aprovar els pressupostos el PSC, que governa amb minoria, necessita almenys l’abstenció d’un partit.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics