URGENT

La biblioteca estrena una exposició sobre la novel•la romàntica i la seva evolució

Compartiu aquesta història

 

La biblioteca de PLF analitza a partir d’avui les claus de l’èxit i l’evolució de la novel.la rosa, una de les que més acceptació ha tingut en el darrer segle. Es tracta d’una exposició de la Diputació de Barcelona i l’Obra Social d’Unnim, que arriba a la nostra biblioteca fins el 16 d’abril.

Aquest genere de novel.les ha tingut milions de lectors, especialment dones, i és el gènere més venut als Estats Units i al Canadà, mentre que, realment, suposa el 7% del mercat editorial mundial.

L’exposició fa un recorregut per l’evolució del gènere des del seu precedent més reconegut, la novel•la “Pamela” de Samuel Richardson del 1740, fins les més recents Bridget Jones o les protagonistes de “Sexe a Nova York”. S’atura en les més famoses novel•les del segle XIX, com els títols clàssics de Jane Austen. També es fa esment de l’evolució del gènere a Espanya, tot parant atenció a Corín Tellado, que va publicar més de 4.000 títols i va vendre milions d’exemplars a tot el món.

Josep Maria Simon, director de la biblioteca, explica que abans aquest gènere era considerat menor, però que ara torna a agafar volada.

La mostra també dedica un apartat als títols més rellevants del gènere en català. Josep Maria Folch i Torres va ser l’autor de les primeres novel•les romàntiques catalanes.

L’exposició arriba ara a PLF i a partir d’aquí anirà voltant per diferents biblioteques de la xarxa de la Diputació de Barcelona.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics