URGENT

CCOO denuncia col•lapse a les urgències de l’Hospital de Calella que posaria en perill la qualitat assistencial

Compartiu aquesta història

 

 

La Secció Sindical de CCOO de l’Hospital Sant Jaume de Calella, ha adreçat una carta a la Gerència del centre hospitalari per mostrar la seva preocupació per la situació de “sobrecarrega” assistencial en el Servei d’Urgències. Segons denuncien, des de fa setmanes se estan produint en aquest servei unes condicions laborals que consideren “deplorables”.

Com ja van fer el passat mes de febrer, el sindicat explica en un comunicat que de “forma progressiva” s’ha produït un “increment de pressió assistencial” en el Servei d’Urgències d’aquest hospital comarcal. També apunten que aquesta situació “no només es produeix des del punt de vista de volum de consultes sinó que també afecta a com es dóna sortida als pacients que requereixen ingrés”.

En aquest sentit, CCOO diu que el Servei d’Urgències “no disposa de lloc físic per a ubicar els pacients i denuncien que s’ubiquen en boxes doblats, en passadissos, cortines o cadires, a l’espera de ser ingressats a planta.

El sindicat també alerta que aquesta situació esgota material sanitari, cosa que, asseguren, comporta “una dificultat seriosa per atendre de forma acurada als nous pacients, posa en risc la salut dels treballadors i compromet de forma seriosa la qualitat assistencial”.

 

Per la seva banda, el centre es defensa i assegura que hi ha hagut un increment important de visites per culpa de la grip. Segons la Corporació aquesta grip, que ha afectat la majoria d’hospitals catalans, ha estat la epidèmia amb més casos des de l’any 2000, però asseguren que s’ha posat sempre tot els recursos disponibles. Diu que han autoritzat tots el reforços de personal i que s’han ampliat línies assistencials per a poder assumir més ingressos.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics