URGENT

L’Orquestra de la Bona Sort actua a Berlin on gravaran una pel•lícula per a TV3

Compartiu aquesta història

Demà dimecres l’Orquestra de la Bona Sort, integrada per persones usuàries de la Comunitat Terapèutica de l’Alt Maresme, oferiran el seu primer concert a l’estranger. Des d’ahir els components de l’Orquestra, tots ells amb malaltia mental, estan a Berlín on demà al migdia oferiran un concert ben especial, patrocinat per l’empresa d’electrodomèstics Bosch, que ha sufragat la despesa del viatge i l’estada a la capital alemanya.

L’orquestra fa molts anys que aprofita la música com a teràpia pels usuaris que, dalt de l’escenari, ofereixen diferents versions i també creacions pròpies.

El seu director, José Manuel Pagan, compositor d’entre d’altres de la premiada BSO de la Pel•lícula Pa Negre, explica que el concert a Berlín va sortir d’una actuació a la Tamborinada de Barcelona.

L’expedició de l’Orquestra va sortir ahir cap a Berlín des de l’Aeroport del Prat amb 34 persones, ja que a banda dels músics, també hi viatgen psicòlegs, psiquiatres i intèrprets.

A banda del concert, la visita a Berlín servirà per filmar una pel•lícula produïda per Televisió de Catalunya, i girarà entorn a l’experiència d’aquesta orquestra, que fa anys que conjuga música en directe, assajos com a mètode terapèutic. Segons Pagan, feia temps que volien fer aquesta filmació i que aprofitaran l’estada a Berlín per gravar tots els moments de l’estada a Alemanya.

A PLF, a banda de diferents concerts, l’orquestra de la Bona Sort va organitzar el juny passat el primer Bona Sort Art Festival, amb actuacions en directe de Pau Riba, Joan Reig dels Pets o Salvador Escribà de la Salseta del Poble Sec, entre d’altres.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics