Només 1 de cada 10 empresaris del Maresme creu que la Reforma laboral crearà ocupació

 

Tan sols l’11% dels empresaris de la comarca creuen que la Reforma Laboral pot generar ocupació, mentre que el 44% dels enquestat pensen que l’última reforma no crearà ocupació. La resta, creuen que si en crea ho farà a llarg termini.

 

Aquestes dades es desprenen del sisè Termòmetre d’Advisoria, un despatx de serveis professionals per empreses, en el que han participat 700 empreses i autònoms del Maresme.

 

L’aspecte més important de la Reforma Laboral, segons els empresaris, són els incentius i les bonificacions per tal d’afavorir la contractació de treballadors creant una nova modalitat de contracte de treball per temps indefinit per donar suport als emprenedors pel que l’empresa percep una bonificació per la contractació de treballadors menors de 30 anys, aturats, sempre i quant aquesta contractació superi els tres anys.

Un altre aspecte rellevant pels empresaris és la negociació col•lectiva, ja que es limita la renovació automàtica quan no hi hagi acord entre treballadors i empresaris i es prioritza el conveni de l’empresa per sobre del sectorial, facilitant a les empreses la no aplicació del conveni d’àmbit superior.

 

L’enquesta assenyala, però, molts dubtes sobre el seu contingut i materialització, i això genera una gran inquietud entre els empresaris de la comarca.

Els empresaris també es mostren preocupats per l’augment de la flexibilitat interna i les modificacions de les condicions de treball, pels canvis en les causes de les extincions de contracte per causes objectives i per la reducció de les conseqüències econòmiques en els acomiadaments disciplinaris.

 

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics