URGENT

Blanes demana mig milió d’€ a la Diputació per reparar la rambla afectada per les pluges de la tardor

Compartiu aquesta història

 

 

La ciutat ha sol•licitat una subvenció de 500 mil euros, a la Diputació de Girona per pagar les obres de reparació de la rambla Joaquim Ruyra, que es van haver de fer d’urgència com a conseqüència dels aiguats de l’octubre.

Tot i aquesta demanda d’ajuda a la Diputació, l’Ajuntament continua treballant amb l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), perquè assumeixi aquests treballs i els que s’hauran de fer per solucionar la qüestió definitivament.

Fonts municipals reconeixen al Diari de Girona, que difícilment la Diputació donarà la totalitat dels diners demanats i que es corresponen amb el cost de les obres ja fetes a la riera.

 

Recordem que s’han fet obres de consolidació i apuntalament de l’edifici descalçat per les pluges, i la reparació de part del caixó i els serveis que passen sota la riera. A aquestes tasques cal sumar-hi encara les reformes dels desperfectes de Joaquim Ruyra i Anselm Clavé, que tot just han acabat fa pocs dies.

 

D’ara en endavant l’Ajuntament vol reparar de forma definitiva el tram de la riera afectat pels aiguats, uns treballs que costaran més d’un milió d’€. L’alcalde de Blanes, Josep Marigó, va anunciar que estaven treballant amb l’ACA per reconduir un conveni que havien signat per a diferents obres de la dessalinitzadora per valor de 5,9 milions d’euros, per tal d’incloure-hi aquests treballs. Cal recordar, però, que l’ACA travessa uns complicats moments econòmics, cosa que ha obligat a suspendre alguns dels serveis i accions que feia habitualment.

 

DIARI GIRONA

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics