URGENT

Avui els llibres més venuts seran els d’escriptors coneguts

Compartiu aquesta història

A banda de les roses, l’altre rotagonista de la jornada són els llibres. Un any més, els llibreters treuen als carrers les seves parades en un intent de seduir els ciutadans a comprar algun exemplar en una jornada que, per la indústria del llibre, és molt més que una festa. En només un dia es venen a Catalunya tants llibres com durant la resta de l’any, però els dos últims anys el volum de vendes ha baixat d’un 20%.

El llibre de moda per aquest S Jordi és ‘L’avi de 100 anys que es va escapar per la finestra’, de Jonas Jonasson. També Kate Morton dominarà el rànquing amb ‘Les hores llunyanes’. Però la llista dels més venuts estarà dominada, un any més per noms molt coneguts. Rafael Nadal està molt ben situat amb ‘Quan érem feliços’ (premi Josep Pla), i Lluís Llach triomfarà segur amb la seva primera novel•la, ‘Memòria d’uns ulls pintats’. ‘Jo confesso’, de Jaume Cabré, ‘El presoner del cel’, de Carlos Ruis Zafón, i ‘La dona veloç’, d’Imma Monsó (premi Ramon Llull), seran altres títols presents a les llistes dels més venuts.

L’apartat de no ficció està dominat per dos personatges crucials de la història contemporània de Catalunya i Espanya. En català, dominarà l’última entrega de les memòries de Jordi Pujol; en castellà, qui té més números és Pilar Eyre amb la seva biografia no autoritzada de la reina Sofia. Més enllà de Pujol i de la reina Sofia, la resta de títols de l’apartat de no ficció està dominat, una vegada més, pels personatges mediàtics. Obren la llista Josep Cuní i Pilar Rahola, que han publicat un llibre de converses. També destaquen ‘El menjar de la família’, de Ferran Adrià; ‘Un cel de plom’, de Neus Català i Carme Martí.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics