URGENT

Els floristes esperen vendre avui més de 6 milions de roses

Compartiu aquesta història

 

Els catalans compraran aquest any sis milions de roses amb motiu de la diada de Sant Jordi, una xifra que representa un increment del 20% respecte a la campanya anterior, en què van caure les vendes en coincidir amb un dia festiu de Setmana Santa.

El Gremi de Majoristes de Flor de Mercabarna s’ha mostrat

confiat que “la campanya sigui un èxit”, i han recordat que amb motiu de Sant Jordi es venen el 40% de les roses que es comercialitzen en tot l’any a Catalunya.

Les roses més demandades continuen sent les de color vermell –entorn d’un 70%–, tot i que poc a poc guanyen terreny a les floristeries les de color blanc, blau i groc.

Les parades a PLF es concentren a la Pl. Forum Palatiolo, la majoria d’elles d’entitats locals, com l’IES i Es amics dels Aimals.

Eva de la Floristeria Tot Jardí de PLF explica quines són les roses més demandes en aquesta diada de S Jordi.

La majoria de les roses que es venen a Catalunya procedeixen d’Holanda i de l’Equador, que concentren el 70% del mercat, mentre que les roses nacionals representen el 5% i procedeixen fonamentalment de la comarca del Maresme, Alacant i València.

Pel que fa als preus, els majoristes creuen que es mantindran estables, amb les roses més senzilles a un preu d’entre 3 euros i 3 euros i mig.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics