URGENT

El Parlament aprova augmentar la presència policial als camps del Delta de la Tordera

Compartiu aquesta història

 

La cambra catalana ha aprovat la proposta de resolució del grup d’ERC que insta el Govern a incrementar la vigilància de la zona del delta de la Tordera per part dels Mossos d’Esquadra i a posar en marxa un dispositiu especial que pugui evitar els continuats robatoris en aquesta zona agrícola. Cal recordar que en els darrers mesos s’ha posat de manifest l’especial problemàtica a la qual s’enfronten els pagesos situats en aquesta zona a causa dels robatoris que pateixen, i que han augmentat en els darrers mesos.

La vintena de pagesos de Blanes i altres de l’entorn, com Palafolls o Malgrat, denuncien que estan sent objecte de continuats robatoris en les seves explotacions i que això els provoca greus perjudicis econòmics. Segons ERC, “la situació, agreujada per la crisi econòmica i per la proximitat d’aquestes explotacions agrícoles a centres urbans, s’ha tornat insostenible per als afectats” i demanen una actuació urgent i contundent per part de les autoritats responsables.

La diputada d’ERC Carme Capdevila va assegurar ahir que el fet “que el Govern compleixi el mandat de la proposta que s’ha aprovat ha de possibilitar el retorn de la tranquil•litat per als veïns afectats en aquesta zona”. A més, va afegir que “seria important que en la situació econòmica actual el Departament d’Interior adoptés per sistema protocols de vigilància en zones vulnerables a la delinqüència, com són els àmbits agrícoles i rurals”.

Cal recordar que a finals de febrer, els cossos policials de la zona -Mossos, Policia Local de Blanes i agents Rurals- ja es van comprometre amb els pagesos a intensificar la vigilància als camps per intentar controlar robatoris.

 

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics