URGENT

Creix el nombre de conductors que es neguen a pagar els peatges catalans

Compartiu aquesta història

 

Des de fa uns dies s’ha estés a la xarxa els vídeos de conductors que circulen per les autopistes catalanes i, un cop arribats al peatge corresponent, es neguen a abonar el preu de la barrera.

La campanya, que rep el nom de #novullpagar, està agafant força i en el passat cap de setmana passat s’han publicat a YouTube una gran quantitat de vídeos, en què es pot veure com procedeixen els conductors que no volen pagar el preu del peatge. Entre els vídeos publicats hi ha del peatge de PLF de la C32.

Habitualment l’operari de la concessionària avisa a l’encarregat, qui anota la matrícula del vehicle. En la majoria de casos, per tal d’evitar que siguin sancionats per infracció del reglament de circulació, els conductors només continuen la marxa si el semàfor del peatge és en verd.

Aquesta campanya la va iniciar Josep Casadellà ara fa uns dies i vol protestar per la quantitat de peatges i que hi ha a Catalunya. Des de llavors el degoteig de persones que no paguen en peatges va cada dia a l’alça. Si dijous passat la concessionària Abertis reconeixia que hi havia una vintena de conductors i que l’endemà s’havia doblat el nombre, ahir admetia que en una setmana ja són vora 200 els conductors que s’han negat a abonar el tiquet.

Segons les mateixes fonts de la concessionària, ahir es va notar un increment de persones que s’han adherit a la campanya, concentrada a les vies amb més trànsit.

Per la seva banda, el portaveu del Govern català Francesc Homs, va assegurar sentir-se proper a aquesta campanya que representa l’estat d’anims dels ciutadans.

Entre els polítics que ja han passat algun peatge sense pagar hi ha Uriel Bertran de Solidaritat Catalana. A més la formació ha publicat a internet una guia d’actuació per seguir la campanya #novullpagar.

Des d’Abertis, però, avisen que la sensació d’impunitat no existeix i que es reclamaran els imports als deutors, pel que els denunciarà als Mossos.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics