URGENT

Finalitzen les obres d’ampliació del Port de Blanes

Compartiu aquesta història

 

Els treballs han acabat segons els terminis fixats.

L’ampliació ha comportat un nou dic d’abric exterior de 600 metres de longitud ubicat en línia paral•lela al dic de recer i format per quatre calaixos de formigó. També s’ha allargat el contradic amb un moll per a l’embarcament i el desembarcament dels passatgers dels vaixells turístics locals que naveguen per la costa selvatana, s’ha aconseguit més espai per al sector pesquer amb més molls a la dàrsena pesquera, un passeig per a vianants sobre les casetes dels pescadors del nou dic de recer i l’adequació dels vials interiors de circulació del port.

Ricard Font, director general de Transports i Mobilitat de la Generalitat i vicepresident de Ports de la Generalitat, va explicar el mes de febrer passat, en una visita d’obres, que l’ampliació convertia el port en més “segur, més ben ordenat, i que permet contribuir més al turisme”.

En el rerefons de les obres hi ha la necessitat d’evitar danys provocats per nous temporals, com el viscut l’any 2008. També han quedat més ben delimitades les tres activitats del port: creuers, pesca i embarcacions esportives.

Les obres han tingut un cost total de 26,3 milions d’euros, nou dels quals provinents de fons europeus. Amb el final de les obres, els veïns ja poden passejar per les noves instal•lacions i els cotxes, aparcar a la nova esplanada.

 

El Punt

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics