URGENT

Blanes cobra més car el rebut de l’aigua a les segones residències

Compartiu aquesta història

El consistori ha reconegut aquesta diferència en els rebuts de l’aigua, que arriba als 7 euros i que origina uns guanys de gairebé 725.000 euros anuals.

Els propietaris afectats ja s’han reunit en la plataforma Propietaris Aigua Blanes per denunciar aquesta situació desfavorable i demanar a l’ajuntament que iguali les tarifes. El grup ha fet referència a altres municipis amb una situació similar com Tossa de Mar, on el síndic de greuges va qualificar la situació d'”irregular”.

Segons informen diferents mitjans, la diferenciació de tarifes va començar l’any 2000, quan es va establir una tarifa per a un consum “permanent i regular” que actualment es troba en 4,25 euros al mes i una per al consum “esporàdic”, situada en els 11,18 euros mensuals.

Segons dades facilitades pel consistori, unes 15 mil llars paguen la taxa econòmica i unes 9 mil la més cara.

Els veïns afectats consideren aquesta pràctica il•legal i han explicat que els intents per comunicar-se amb l’alcalde no han trobat resposta, motiu pel qual s’estan plantejant dur la queixa als tribunals.

Per la seva banda, l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, ha justificat que els propietaris que fan un ús “esporàdic o irregular” de l’aigua han de pagar més per contribuir al manteniment de les despeses de la companyia d’aigües, i ha explicat que no tenen intenció de fer marxa enrere si no és que, per algun aspecte legal, la justícia els obligui a aplicar canvis.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics