Blanes redueix els focs a 4 dies

 

El tradicional concurs de focs artificials de Blanes serà finalment de quatre dies aquest any a causa de les retallades en el pressupost municipal. Les 4 jornades seran entre setmana de dimarts a divendres del 24 a 27 de juliol, segons ha confirmat ja l’Ajuntament de la vila.

La regidora de Festes, Lara Torres, va explicar que es tracta d’una decisió econòmica, ja que explica que el consistori porta mesos intentant trobar grans empreses que patrocinessin els focs i així allargar el concurs alguns dies més. La recerca, però ha estat infructuosa.

Així el pressupost del Concurs de Focs ha experimentat una destacada davallada respecte d’anteriors edicions. A banda de la retallada de dies, el consistori abonarà a cada pirotècnica participant un import màxim de 19.000 euros (2 mil menys que l’any passat). El premi també s’ha reduït dels 8 mil € de l’any passat als 6 mil a l’edició d’enguany.

Per altra banda, la principal novetat de l’edició d’aquest 2012 és que el guanyador del concurs de Blanes també serà convidat perquè s’encarregui de realitzar l’espectacle pirotècnic que es farà a Girona l’1 de novembre amb motiu de les Fires de Sant Narcís. Segons el conveni signat amb Blanes, l’Ajuntament de Girona abonarà 12.500 euros a la pirotècnia pel castell de focs.

Els focs els faran 3 pirotecnies espanyoles i una d’italiana del 24 al 27 de juliol a 2/4 d’11 de la nit.

Diari Girona / El Punt

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics