URGENT

L’alcalde aposta per que els mossos assumeixin la seguretat dels pobles més petits

Compartiu aquesta història

 

Segons Valentí Agustí, els pobles petits, com el nostre, no poden assumir el cost econòmic de l’estructura d’una policia local.

És per això que l’alcalde torna a apostar per una recentralització de la gestió de la seguretat des de la Generalitat i des dels Mossos d’Esquadra. Diu Agustí que els models d’altres països com França o Itàlia funcionen amb un sistema similar al que es proposa.

Segons l’Ajuntament el cos de la Policia Local de PLF costa uns 600 mil € l’any i suposa un 25% dels sous dels treballadors municipals.

L’alcalde considera que cal unificar cossos de seguretat per ser més eficients i reduir despeses. En aquest sentit assegura que els Mossos d’Esquadra fan una bona feina i que sempre han tingut una relació “excel•lent” amb l’Ajuntament i amb la Policia Local.

Aquesta aposta per la recentralització de la seguretat en un únic cos en poblacions petites no és nova. L’any 2009, l’alcalde ja va demanar que els mossos assumissin part de les competències de la Policia Local per estalviar diners.

De fet el cos de la Policia és des de fa temps focus de la polèmica al nostre municipi, ja sigui per la nova caserna a construir o pels problemes interns que alguns partits polítics han denunciat en aquest mandat.

En el ple de pressupostos de fa unes setmanes, el PP i Esquerra van defensar la necessitat d’augmentar la plantilla per millorar el servei.

En aquests sentit, divendres el conseller d’interior de la Generalitat, Felip Puig, serà entrevistat per aquesta emissora i respondrà a l’alcalde sobre la seva proposta.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics