Lloret multarà amb fins 1500€ als qui es banyin a la platja amb bandera vermella

 

La nova ordenança cívica de Lloret de Mar, que entrarà en vigor el proper 6 de juny, preveu multes de fins a 1.500 euros per aquells que, havent estat ja advertits per l’estat de la mala mar, posin la seva vida en risc o bé facin anar malament els socorristes arran de banyar-se a mar quan oneja la bandera vermella, símbol de que el bany hi està prohibit.

La potestat per regular el bany a les platges és exclusivament municipal, però no tots els municipis la tenen en compte. És, d’altra banda, un dels punts que preveurà regular el proper decret sobre platges que ha començat a treballar la Generalitat, i pel qual enguany es començaran a recollir dades mitjançant una coordinació diària, i fins ara inèdita, entre els serveis de vigilància de totes les platges catalanes i el servei català de Protecció Civil. Tot plegat es destina a convertir un lloc d’oci tan popular a Catalunya com és la platja en un lloc més segur, sobretot arran la notable quantitat d’ofegats que va haver-hi l’estiu passat a les costes catalanes.

Així, les sancions per fer mal ús d’aquests espais només poden ser regulades mitjançant ordenances municipals. Així consta en les normatives de civisme de municipis com Blanes o Tossa. A Blanes no s’ha multat mai ningú però sí es va imputar judicialment un home que es va revoltar contra socorristes i policia quan tots plegats pretenien fer-lo desistir de banyar-se amb mala mar.

A Tossa la multa per banyar-se amb bandera vermella se situa en 400 euros.

La nova ordenança cívica de Lloret és complexa i per això la policia local ha fet, durant dos dies, formació per tenir-ne clara l’aplicació.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics