URGENT

Les ADF alerten del mal estat dels boscos del Maresme

Compartiu aquesta història

 

A les portes de l’estiu les Agrupacions de Defensa Forestal de la comarca han tornat a alertar del mal estat en el que es troben els boscos del Maresme.

Les baixes temperatures de l’hivern i les ventades i afectacions climàtiques d’altres anys, han matat molta vegetació que un cop seca es podria convertir en combustible en cas d’un incendi forestal. A això cal sumar-hi la primavera seca que estem vivint, cosa que augmenta el risc d’incendi.

Ho ha explicat Oriol Bassa, coordinador de les ADF del Maresme.

Aquest passat cap de setmana s’ha donat l’incendi més important del que portem d’any a la comarca. En concret a St. Cebrià de Vallalta, on es van haver de desallotjar a una 50a de veïns.

Bassa explica que les agrupacions del Maresme estan ja activades. El responsable de les ADF a la comarca explica que hi ha 230 voluntaris totalment preparat i format per actuar en cas d’incendis i recorda que abans de la campanya estival es fa tota la feina de neteja i condicionament dels camins.

Bassa ha explicat que a Collserola es retiren anualment unes 10 mil tones de restes vegetals, mentre que al nord del Maresme, amb una extensió forestal similar, es retiren unes 3 mil tones, casa que demostraria que encara hi ha molta resta vegetal als boscos de la comarca.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics