PSC i CiU aproven els pressupostos de Blanes

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

El Govern en minoria del PSC, amb el suport de CiU van aprovar finalment ahir el pressupost de Blanes per a l’any vinent després de mesos de negociacions. En contra hi van votar els altres dos partits del consistori; el PP i ICV.

El pressupost aprovat preveu tancar l’any amb un superàvit d’uns 850 mil euros, ja que els ingressos ascendeixen a 42,88 milions d’euros i les despeses, en canvi, es queden en 42 milions. Aquest desequilibri en positiu vol contrarestar la mala situació de les finances municipals i les possibles baixades en les partides d’ingressos. A més, es recullen totes les retallades que s’han anat aprovant els darrers mesos i les inversions previstes són totes subvencionades.

El govern assegura que ha estat molt prudent comptant amb la davallada d’ingressos provinents de construcció i d’altres administracions.

Els ingressos totals, però, augmentaran més d’un 9%, i és gràcies a l’increment de l’IBI i als dos milions d’euros que es preveuen ingressar per l’empresa mixta que ha de gestionar els aparcaments de zona blava i verda, tot i que encara s’ha de fer el concurs.

A les despeses, hi ha totes les retallades aplicades, com el transport, les llars d’infants, el capítol de personal o l’eliminació del Patronat de Turisme i els Mitjans de Comunicació.

L’alcalde, Josep Marigó, va destacar el treball, la seriositat i la responsabilitat de CiU en l’acord i va assegurar que podran continuar treballant plegats. Per la seva part, el portaveu de CiU, Josep Trias, va destacar el paper de la seva coalició per a la governabilitat de la ciutat.

 

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics