URGENT

Salut diu que la reorganització del model sanitari no ha fet augmentar les visites a les urgències nocturnes

Compartiu aquesta història

El Departament de Salut sosté que el nou model d’atenció continuada de l’Alt Maresme i la Selva Marítima ha estat un encert, d’acord amb les dades recollides en els primers sis mesos de funcionament.

Aquestes dades revelen que no hi ha hagut un increment d’activitat als CAP de salut ni tampoc un augment de les urgències als hospitals de referència de Calella o Blanes.

A l’octubre, la Generalitat va decidir reestructurar el mapa sanitari de diferents zones de Catalunya. Una d’elles va ser la nostra zona on van tancar els serveis d’urgències nocturnes dels caps de salut, com el de Malgrat o Blanes, deixant només operatiu el CAP de Poble Nou i dels hospitals de referència.

La mesura també ampliava l’horari habitual dels ambulatoris fins a les 9 del vespre durant tots els dies de l’any, també els festius.

Fora d’aquest horari s’ha posat a disposició un telèfon d’atenció sanitària, que depenent dels casos actiiva els serveis que es creu convenient en cada situació, com ara el metge d’atenció continuada, una ambulància bàsica, avançada o transport aeri.

Segons les dades de la Generalitat, durant els sis primers mesos, el número de telèfon ha gestionat fins a 5.800 trucades de veïns de la zona de l’Alt Maresme-Selva Marítima, a raó d’una 30a de trucades per nit.

En aquest mig any, la Generalitat ha rebut 10 reclamacions per qüestiones assistencials.

 

 

 

 

 

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics