Blanes inaugura l’ampliació del Port

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, i l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, han inaugurat aquest cap de setmana les noves infraestructures realitzades amb l’ampliació del port de Blanes.

Es tracta d’una actuació inclosa en el Pla especial del port, aprovat definitivament el desembre de 2006, i que volia ordenar el desenvolupament de la zona portuària i el seu creixement, d’acord amb el Pla de ports de Catalunya i la legislació vigent.

L’ampliació del port ha incrementat la funcionalitat i el recer del port i reordenat els espais perquè els sectors pesquer i de vaixells turístics locals desenvolupin millor la seva activitat. El projecte realitzat en dues fases ha suposat una inversió de més de 26 MEUR i ha durat uns 27 mesos.

D’aquesta inversió, el Fons europeu de desenvolupament regional (Feder) aporta 9 MEUR per sufragar una part de les obres.

Les obres s’han executat seguint les directrius establertes a la Declaració d’Impacte Ambiental. Així, el traçat del nou dic de recer evita l’impacte paisatgístic a la punta de Santa Anna. A la zona de ponent, s’ha disposat un espigó de contenció de sorres per garantir l’estabilitat de la platja.

Els polítics que han inaugurat les obres expliquen que amb aquestes noves infraestructures, el port de Blanes reforça el seu paper de motor econòmic i ajuda a crear riquesa al municipi i al territori.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics