La Sindicatura de Comptes estudiarà les despeses de la Corporació de Salut de Maresme i la Selva.

 

Finalment el Parlament va aprovar ahir per unanimitat sol•licitar a la Sindicatura de Comptes que elabori un informe sobre les despeses de protocol i representació, estudis, dictàmens i d’altres partides de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva des de 2009. Aquest ens és el que gestiona el CAP de salut de PLF i també els hospitals de Calella i Blanes.

La gestió del sistema sanitari del Maresme i la Selva ha estat al centre de la polèmica per les suposades irregularitats que ICV-EUiA denuncia que afecten el diputat de CiU Xavier Crespo en la seva etapa d’alcalde de Lloret de Mar. Ara, fonts d’ICV van assegurar que l’informe també indagarà sobre les relacions de l’exalcalde de Calella Ramon Bagó, propietari del grup Serhs, amb la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.

ERC i ICV-EUiA, que van presentar la proposta al Parlament, van justificar la petició per la publicació d’informacions, i fins i tot d’un vídeo distribuït a les xarxes socials, que posava en el punt de mira la gestió d’aquesta Corporació, i per la negativa d’alguns responsables municipals a donar explicacions.

De fet avui els responsables del “Cafeambllet”, el mitjà que va treure a la llum possibles irregularitats de la sanitat catalana, hauran de declarar per una querella presentada per Josep Maria Via, gerent de l’hospital del Mar de Barcelona. Via demana 20.000 euros d’indemnització perquè presumptament es va vulnerar el seu dret a l’honor.

Tot i això, la investigació aprovada pel parlament no cobrirà els anys en els que s’haurien comés les suposades irregularitats de l’exalcalde de Lloret. Per aquest motiu, ICV-EUiA ja va anunciar que enviaran al Tribunal de Comptes l’informe de la Sindicatura sobre el consorci de salut que va gestionar Xavier Crespo.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics