URGENT

Alemany considera que el govern està desorientat i sense un projecte clar

Compartiu aquesta història

 

El portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament, Francesc Alemany,considera que el govern local no té projecte per fer front a la crisi i que l’executiu només “tapa forats” i està desorientat. Per tot plegat el republicà suspén al govern en el primer any de mandat.

En aquest sentit Alemany considera que la principal preocupació del PSC ha estat aconseguir la majoria que li ha acabat aportant el vot d’Iniciativa. Un vot que el republicà creu que no es pot dir que ha estat comprat, tot i que per Alemany ho pot semblar.

Segons el regidor, el govern entre Iniciativa i els socialistes es mostra monolític en els temes de poble, sense que els ecosocialistes es desmarquin de l’opinió del seu soci majoritari.

Alemany va demanar la màxima responsabilitat en la gestió dels diners públics i va recordar que són diners dels palafollencs. En aquest sentit va defensar de nou la necessitat d’estudiar l’eficiència dels llocs de treball del consistori per esbrinar si la plantilla municipal està ben dimensionada, o pel contrari cal reestructurar-la. El republicà considera que el PSC està fent demagògia de la seva proposta d’estudi d’eficiència.

En aquest sentit, i responent també a CiU, Alemany creu que no es pot utilitzar la crisi com a escut per no redimensionar la plantilla municipal.

D’altra banda el portaveu d’ERC va qualificar d’utòpic el model policiac que es dóna a França o a Itàlia i que l’alcalde de PLF, Valentí Agustí posa com a exemple. Va criticar la proposta de l’alcalde per la que els Mossos absorveixin les policies locals dels pobles petits i va apostar per una mancomunació de serveis entre poblacions, també a nivell policial.

En el cas de la llar d’infants, Alemany creu que cada participant hauria de pagar segons la capacitat econòmica de cada família, pel que considera interessant la proposta de la regidoria de fer un pagament progressiu.

Si el republicà va suspendre l’acció de govern, va aprovar la de l’oposició, tot i que va retreure la manca de lleialtat entre els partits a l’inici del mandat, quan el PSC estava en minoria.

ERC no descarta portar al ple de l’Ajuntament el debat sobre els peatges catalans o sobre el pagament de l’Ibi dels immobles de l’església que generen activitat econòmica a la institució.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics