URGENT

Agustí confirma que l’Ajuntament ha estat econòmicament en situació límit

Compartiu aquesta història

 

Segons l’alcalde de PLF, Valentí Agustí, aquest primer any de mandat ha estat especialment difícil per l’Ajuntament degut a les tensions de tresoreria. Uns problemes centrats en el pagament de proveïdors i que fins i tot han arribat a posar en perill el pagament de les nòmines dels treballadors municipals. Diu Agustí que fins i tot la companyia elèctrica ha amenaçat en diferents ocasions en tallar el subministrament en alguns equipaments municipals.

Tot i això, Agustí espera que la situació millori i que la Generalitat pugui pagar els deutes que té amb l’Ajuntament. Tot i el panorama econòmic, Agustí va recordar que hi ha coses que funcionen bé i va posar l’exemple dels outlets o d’alguns restaurants locals.

Pel que fa al primer any de mandat va aprovar la gestió de govern i va assegurar que el pacte entre PSC i ICV-EUiA funciona perfectament.

El socialista va aprovar també l’acció de l’oposició en aquest any, tot i que en va suspendre el PP, ja que considera que sempre estén l’ombra del dubte en la gestió municipal.

De tota manera Agustí va tornar a apostar per un govern de concentració amb totes les forces polítiques.

Sobre la policia local, Agustí considera que va a millor i considera normals els conflictes al cos, un cop canviat els sistema de quadrants. En aquest sentit afirma que la regidora Antònia Petit porta la policia molt bé.

Agustí continua defensant que els mossos assimilin les policies locals dels pobles petits. Segons l’alcalde no es tracta d’estalviar sinó de garantir una estructura mínima. Creu que a l’igual que no es pot tenir un hospital a cada poble, tampoc una policia.

Sobre la plantilla de l’Ajuntament l’alcalde creu que no sobren treballadors, però reconeix que potser es poden reubicar millor dins l’organigrama municipal.

Sobre la rebaixa de les subvencions de la Generalitat per plaça de la llar d’infants, l’alcalde explica que és una involució a 10 anys enrera.

Pel que fa a la passera entre el centre i St. Lluís l’alcalde considera que es pot considerar faraònica, però en el sentit que és admirada, premiada i que perdurarà en el temps i no en el sentit pejoratiu que li donen altres formacions.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics