URGENT

Un any més el servei de Protecció Civil del municipi s’encarregarà de vigilar les platges de Blanes per aquest estiu

Compartiu aquesta història

Blanes activa la vigilància de les platges

 

Com és habitual el socorrisme l’assumeix el propi Ajuntament, sense recórrer a empreses externes. Tot i això, el consistori explica que es tracta d’un servei molt complert i afirma que els professionals han hagut de passar un procés selectiu molt dur.

A part de tasques de salvament i socorrisme, també en fan de vigilància en coordinació amb la policia local. Una de les novetats d’aquesta temporada de platges és la incorporació de tres nous desfibril•ladors al servei dels vigilants.

Protecció Civil de Blanes, va destacar el fet que siguin els únics a Girona que assumeixen la vigilància de les platges i que ofereixen un servei “de primera línia”. En aquest sentit l’any passat, en la campanya estival, Protecció Civil de Blanes va fer més de 1.500 intervencions.

Aquest any la temporada de platja s’allargarà fins el 23 de setembre. Hi ha servei de socors a les platges de Sant Francesc, Blanes Centre i S’Abanell.

Durant la temporada alta es compta amb 25 socorristes. La resta de l’estiu, amb 16. La vigilància es fa cada dia de dos quarts d’onze del matí a dos quarts de set de la tarda.

El cost d’aquest servei és de 170.000 euros. L’Ajuntament també destina 4.000 euros a les dutxes i 440.000 euros més a la neteja de la sorra i de l’aigua. La recollida de sòlids flotants, enguany la tornarà a assumir l’Ajuntament perquè l’ACA ja no fa aquest servei.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics