L’ajuntament de Malgrat de Mar lluita contra l’aparició del mosquit tigre

El mosquit tigre va entrar a la comarca l’any 2006, dos anys després del seu desembarcament a Sant Cugat del Vallès. Es pensa que aquest va arribar a Catalunya mitjançant una importació de pneumàtics. El primer municipi a detectar presència de mosquits tigre va ser Caldes d’Estrac. El 2010 ja es trobava als 30 municipis del Maresme. L’ajuntament de Malgrat de Mar com ja va portar a la pràctica l’any passat, tornarà a aplicar larvicida als embornals de la via pública, llocs on hi ha larves de mosquits tigre, ja que l’aigua estancada proporciona un lloc adient per a la cria d’insectes. S’ha demostrat que l’aplicació de larvicides en els embornals de la via pública és un mètode eficaç per eliminar larves de mosquit tigre i així, evitar l’aparició dels mosquits adults.

L’any passat ja es va posar en marxa de la mà del Consell Comarcal del Maresme i enguany el consistori malgratenc ho assumit en solitari. Recordar que les larves del mosquit tigre requereixen petites quantitats d’aigua estancada per poder créixer, aigua acumulada en petits recipients (joguines, plat de testos, cendres, galledes…).

Aquesta característica facilita que puguin créixer en espais privats com jardins de cases, terrasses, etc. dificultant molt la intervenció de l’administració. La inaccessibilitat per part de l’administració a les propietats privades complica molt el control de les poblacions.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics