Bombers de Pineda, Malgrat i Tordera participen amb les tasques d’extinció de l’incendi a l’Alt Empordà

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Els treballs per controlar i sufocar els dos incendis que es van iniciar a primera hora de la tarda, ahir diumenge a Portbou i la Jonquera, i treballen diferents equips dels parcs de la nostra zona. En concret, són dotacions dels bombers voluntaris de Malgrat i Tordera, conjuntament amb els professionals de Pineda, que es troben fent tasques d’extinció, segons els mateixos bombers dels diferents parcs. Tot i la participació de dotacions de la nostra zona, ens han assegurat que l’alt maresme, es troba cobert de qualsevol incidència que pugui haver-hi. D’altra banda, l’agrupació defensa forestal de la comarca del Maresme, ahir per la tarda, la seva intenció també era desplaçar-se i donar-hi un cop de mà en els efectius de l’Empordà, però que els parcs dels bombers es trobaven sota mínims de unitats. Joan Aldrofeu, president dels ADF Maresme, ha confirmat aquest matí a RP, que un equip de la comarca, si que hi anirà a fer relleu altres cossos que es troben a la zona del incendi, i que esperen l’autorització.

El mateix president recorda que els ADF són gent voluntària, que disposen de un carnet i que han realitzat uns cursets de preparació per aquestes situacions, i que la gent que tingui pensat anar apagar foc per la seva banda, ni ho intenti, ja que no se’ls deixarà participar, els bombers i els ADF, són els únics autoritzats.  Per altra banda Joan Aldrofeu, recomana que la gent ha de reflexionar i ser més curosa, per que situacions critiques com les que s’han viscut aquest diumenge no es tornin a repetir.

Durant el que portem d’estiu, segons dades facilitades des de l’ADF, en total s’han produït uns 12 incendis de poques dimensions a la nostra comarca, que gràcies a la rapida intervenció dels serveis d’emergències, han causat poca afectació.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics