URGENT

Ratificació de la condemna per el cambrer que va assassinar una turista italiana a Lloret

Compartiu aquesta història

El Tribunal Suprem ha ratificat la condemna a 17 anys de presó per al cambrer que va assassinar una turista italiana a Lloret de Mar a què l’havia condemnat l’Audiència Provincial de Girona. El Suprem ha desestimat el recurs presentat per l’assassí confés, Santiago V.S., i ha estimat parcialment el presentat pels pares de la víctima, per la qual cosa la indemnització de 30.000 euros s’ampliarà a cadascú dels tres germans de la turista morta. Els fets es remunten al juny del 2008, quan Federica Squarise va aparèixer morta en un parc de Lloret de Mar després de passar una nit de festa. El jutge considera provat que Santiago V.S. la va matar ofegant-la però no que la violés.

La família de la víctima va interposar recurs contra aquesta sentència en considerar que sí que hi va haver violació, però el TS entén que aquest fet ja es va tractar durant el judici i no hi ha cap circumstància per tornar a obrir el debat. L’acusat va preguntar a la víctima si el denunciaria i, segons la seva versió, aquesta li va contestar que sí. Per això, la defensa assegura que l’acusat va actuar com ho va fer, ofegant a la víctima amb una peça de roba de les que tenien a prop, empès per la por que sentia pel que li pogués passar, més encara tenint en compte que estava en situació irregular a l’Estat.

La defensa va presentar recurs contra la sentència perquè no s’havia tingut en compte aquest atenuant. Per altra banda, la família també havia presentat recurs per demanar una indemnització de 30.000 € dictada per l’Audiència de Girona per als pares de la víctima fos extensible als tres germans de la víctima, amb qui residien. El Suprem estima aquest extrem i dicta sentència per tal que també s’indemnitzi amb la mateixa quantitat els germans.

Diari de Girona

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics