Dues professionals de la Corporació de Salut del Maresme i La Selva t’ajuden a deixar de fumar a través del facebook

La doctora Carme Pascual i l’infermera Begoña López van engegar farà uns 7 mesos, un perfil a la xarxa social del Facebook, per tal de aprofitar les noves tecnologies i poder obrir la consulta de tabac personalitzada, que es troba en el CAP de Malgrat de Mar.  Una consulta que funciona des de l’any 2008, creada per la Corporació de Salut del Maresme i La Selva, amb la finalitat d’ajudar a deixar de fumar. Begoña López, infermera de la Corporació, i una de les impulsores del perfil en el facebook, ens ha explica’t de on va sorgir la idea.

Amb el nom de perfil, Tabac CSMS, les dues professionals, responen missatges privats, personalitzats i a més difonen informació sobre el tabaquisme. A través del mur de la mateixa xarxa social, setmanalment, van penjant missatges positius vers el tabac. Existeix un grup privat amb que els pacients que atenen directament a consulta, interactuen, xategen i poden fer consultes, mitjançant la missatgeria privada, directament a les professionals. Aquesta eina, també s’ha convertit amb una via alternativa, per la gent més jove, ja que moltes vegades, buscar un horari per l’atenció d’aquests es complicat. López, infermera impulsora del projecte ens explica la resposta positiva per part de la gent i que ara actualment comencen a obrir fronteres, per arribar més obertament.

La Corporació ja ha anunciat que té la intenció d’estendre aquesta iniciativa a altres àrees mèdiques, tot i que ens han assegurat que a través de facebook, oferint un servei similar com aquest no tenen precedent de que s’utilitzi.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics