La pirotècnia Italiana ha estat la guanyadora del 42è concurs internacional de focs d’artifici de Blanes

La pirotècnia Vaccalluzo Zio Piro Fireworks, de Belpasso (Itàlia), ha estat la guanyadora del 42è concurs internacional de focs d’artifici de Blanes. Enguany amb només quatre dies s’ha gaudit dels espectacles pirotècnics de quatre companyies d’arreu del món. El castell de focs que la companyia italiana va realitzar dimecres, ha estat la més ben valorada amb un total de 8.295 punts, gairebé mil punts més que la segona companyia Pirotècnia Valenciana, que ha arribat als 7.862 punts.

El veredicte l’ha emès la Comissió Tècnica del concurs i el jurat popular que ha valorat tots els aspectes dels diversos castells de foc, que han participat en aquest concurs. La segona companyia més ben valorada ha estat l’empresa Pirotècnia Valenciana amb 7.862 punts, seguida en tercera posició per la Pirotècnia Hermanos Ferrández – que va guanyar l’edició de l’any passat- amb 7.537 punts. Per últim, la quarta posició ha estat per la pirotècnia Valecea-Pir d’Àlava que va tancar el concurs aquesta nit de divendres amb 6.428 punts.

El representant de l’empresa guanyadora, Natalino Rizzitano, ha destacat que el premi de 6.000 euros i la possibilitat de participar el proper concurs suposarà “una gran empenta” per a la seva companyia. Per altra banda, l’alcalde Blanes, Josep Marigó, va explicar que la xifra d’espectadors globalment ha voltat sobre les 700000 persones. Divendres va ser el dia que es va registrar més gent.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics