Multitudinària celebració per el mil.lenari de la Mare de Déu del Vilar

Una missa multitudinària i una marxa a peu van tancar ahir els actes centrals que es van realitzar durant aquest cap de setmana per commemorar la celebració dels mil anys de la imatge de la Mare de Déu del Vilar.  Just al punt de les vuit del matí, quan la tradició determina que es complien exactament els mil anys de la troballa d’aquesta imatge religiosa tan venerada pels blanencs, es va començar la missa de celebració que va presidir el bisbe de Girona, Francesc Pardo, acompanyat del seguici de capellans de Blanes i de municipis del voltant.

Una marxa de set quilòmetres, fins al passeig de mar, on es va realizar la missa que va comptar amb la participació de més de 2.000 persones. Després la imatge de la Verge del Vilar va ser transportada a peu, amb l’ajuda de 200 persones en uns 50 relleus, fins al santuari del Vilar al municipi blanenc, on s’allotja la imatge de la Mare de Déu, que li dóna nom, venerada per la comarca des de fa segles.

L’acte el va organitzar l’Obreria del Vilar amb el suport de l’Ajuntament de Blanes i de diverses entitats i institucions.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics