Primeres valoracions del sector hoteler de la Costa Brava

Els hotels de luxe de la demarcació de Girona estan aguantant millor aquest estiu els efectes de la crisi i la davallada de turistes que el conjunt del sector. Així ho va assegurar divendres, el gerent del Grup Costa Brava Centre, Martí Sabrià, que va afirmar que “resisteixen millor que la mitjana”, perquè el client es manté fidel, tot i que han pogut reduir de 15 a 10, o de 10 a vuit els dies que s’allotgen en aquests establiments. Sabrià va voler subratllar que aquesta reducció de dies no es produeix per una pèrdua de poder adquisitiu dels clients, sinó que volen reduir el nivell d’ostentació en aquests hotels. Pel que fa a perfils, segons el gerent de Costa Brava Centre es manté la major presència de turistes francesos, holandesos, belgues i britànics, tot i que en zones com Lloret de Mar i Castell i Platja d’Aro, els turistes russos tenen una presència important, i segueixen desemborsant quantitats importants.

D’altra banda, el conjunt del sector hoteler de la demarcació de Girona ha tancat juliol amb una ocupació d’un 78%, un punt menys que el mateix període del 2011, i preveuen arribar a una ocupació del 90% aquest agost. Sabrià va fer bona, la previsió que va fer fa uns dies sense tenir resultats exactes, i va remarcar que el bon temps ha permès mantenir les dades en la línia del 2011. També va afegir que en aquests hotels s’han venut el 70% de les places disponibles, tot i que les reserves poden augmentar un 20% a última hora.

Diari de Girona

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics