URGENT

El VAMMA extreu 120 Kg de brossa del fons de la platja de Sta Susanna

Compartiu aquesta història

El voluntariat de l’alt maresme de medi ambient, aquest passat cap de setmana va realitzar tasques de neteja del fons marí a les platges de Santa Susanna. La finalitat d’aquestes neteges del fons marí és doble. Per una banda la de conscienciar la població perquè no llenci brossa a les rieres, ni als rius, ni al mar i per l’altra banda vol eliminar la brossa que s’hi ha abocat i no s’ha integrat en el medi, o també allò que ha estat colonitzat, però és perjudicial.

La platja de les Dunes, va ser l’indret, on es va procedir a realitzar la neteja, una jornada calorosa amb la mar tranquil·la i una temperatura de l’aigua de 27ºC, amb visibilitat bona, d’uns 10 metres de profunditat i amb poc corrent, tal i com ens han informa’t els mateixos voluntaris. Diumenge van participar-hi una cinquantena de voluntaris, entre el quals hi havia l’equip de rescat i el club de submarinisme Oceanos Diving, que va proporcionar les ampolles portant-les fins a la platja.

També hi va participar un grup de joves universitaris dels Estats Units, que en la seva estada participaven en activitats del Medi Ambient. Aquests joves van estar ajudant als submarinistes a treure la brossa de l’aigua. En total es van extreure uns 120 Kg, del fons marí, llaunes, plàstics, ferros, molts tubs, ampolles i bastants ploms i fils de pesca. Des de l’organització volen agrair la col·laboració dels voluntaris que fan possible que aquest projecte es pugui dur a terme. La pròxima neteja, es realitzarà per durant el mes de setembre, a les platges de la localitat de Calella.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics