URGENT

Activat el pla PROCICAT i INFOCAT per l’onada de calor

Compartiu aquesta història

Protecció Civil ja ha activat el pla PROCICAT i INFOCAT en fase d’alerta, d’acord amb l’actualització de l’avís de risc per Onada de Calor, emès pel Servei Meteorològic de Catalunya ahir per la tarda.  A partir d’aquesta mitjanit s’ha prohibit l’accés a vuit massissos i serralades. En total, hi ha 27 comarques en risc d’incendi, entre elles el Maresme i la Selva,  segons va informar el conseller d’interior Felip Puig, que va comparèixer en roda de premsa davant dels mitjans, per informar de les mesures que s’estan prenent davant l’arribada de l’onada de calor.

Durant tres dies se superaran de llarg, les temperatures normals del mes d’agost. El conseller ha demanat màxima precaució a la població tant pel que fa a la salut com pel que fa al risc d’incendis. Des de Sanitat es demana que la gent gran, els malats crònics i els infants prenguin mesures de protecció com beure aigua de forma constant per no patir deshidratació, no exposar-se al sol durant les hores de més calor i evitar l’esforç físic. El Departament d’Agricultura activarà, a partir d’aquest dijous, el nivell 3 del pla Alfa. Per mitigar el risc d’incendi i es reforçarà la vigilància a les comarques de més alt risc.

A més, s’han suspès totes les autoritzacions per activitats de risc, com la crema de rostoll, el manteniment de línies elèctriques o les obres, a menys de 500 metres del bosc. Un increment de temperatures, que viurem en els pròxims dies, que vindran acompanyades per una baixa humitat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics