Novetats amb el programa d’actes de la festa major de Malgrat

Des de el dia 5 d’agost, s’han iniciat les activitats per la festa major de Sant Roc de Malgrat de Mar 2012. Les barraques, la trobada de gegants o el correfoc, són actes populars de la celebració que cada any encapçalant la programació.  Enguany, i com novetat destacada, trobem la Festa dels Empestats, es tracta de una visita nocturna dramatitzada, que explicarà què va passar a Malgrat durant la pesta del segle XVII. L’acte, que tindrà lloc el proper dimarts 14 d’agost, inclourà diversos espectacles i escenes dramatitzades, a més d’una ambientació que ajudaran a recrear aquell moment històric i conèixer com van viure els malgratencs aquesta epidèmia. Joan Piña, Tècnic conservador del Tresor de la Catedral de Girona i organitzador de la festa, ens ha explica’t de on sorgeix la idea.

6 grups de 30 persones participaran en la primera edició de la Festa dels Empestats del proper dimarts a la nit. Des de les 21:30 h i fins les 24 h, els diferents grups participaran en la visita dramatitzada, en la qual hi haurà espectacles, escenes i ambientació per traslladar-se en el temps i conèixer com van viure els malgratencs aquesta epidèmia. La bona acollida que ha tingut per part dels malgratencs i malgratenques fa que l’organització estudiï la possibilitat de repetir aquesta visita nocturna dramatitzada, un altre dia, ja que molta gent quedat fora de les 180 places que s’havien previst.

Gràcies al gran teixit associatiu de Malgrat, es una activitat que es pot duu a terme,  per el suport i recolzament a l’acte. La sortida de l’activitat, s’iniciarà des de les Peixateries Velles de la població. Per més informació poden consultar el bloc http://empestats.blogspot.com.es/

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics