URGENT

Aquest cap de setmana, arriba la tradicional festa del contrapàs a Sant Genís de PLF

Compartiu aquesta història

Des de l’entitat Vivelles, cultura i entorn de Sant Genís de PLF, preparant per aquest proper cap de setmana, una nova festa del contrapàs, una dansa que es ballava durant mitjans del segle XIX en les quals es troba l’origen de la sardana actual i que a Sant Genís encara conserven la dansa tradicional. Xavier Salicrú, membre de Vivelles, ens ha explica’t el per que de la festa, i com es presenta aquesta any.

Per dijous 16 i divendres 17 es realitzarà el 6è Taller de Contrapàs a la Fresca,  una activitat que és gratuïta, i que serveix per aprendre a ballar la dansa i que amb anys anteriors, ha tingut una bona acollida. Uns tallers que es realitzen a 2/4 de 10 del vespre al pati de l’antiga escola de Sant Genís, i que s’han de realitzar les inscripcions il·limitades al telèfon 676384715 i demanar per en Xavier.

Per dissabte, a partir de les 21:00 de la nit, a l’antiga escola, s’iniciaran els actes de la festa del Contrapàs. El sopar popular, que consistirà amb vi ,aigua i cava  del Celler d’en Pla, embotits de “La Dehesa”, amanida ecològica amb productes de Can Reig, pa amb tomàquet, cava, coca i gelat, al preu de 12€. La venda de tiquets pel sopar al telèfon 649282991 demanar per la Cloti per les tardes.

A partir de 2/4 de 11, es realitzarà la ballada oberta del contrapàs de Sant Genís interpretat per  Carles Mas, flabiolaire , danses en grup, música folk de la mà de Stukat del Bolet i de la Cobla Mínima.

Des de l’organització, desitgen i conviden a la gent de PLF i voltants, que participin de la festa i ajudin a conservar la dansa del contrapàs. Una activitat que rep el suport de l’ajuntament i l’organitza Vivelles, cultura i entorn de Sant Genís de PLF.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics