URGENT

Rècord de nedadors a la 70a Travessia del Port

Compartiu aquesta història

La 70a Travessia Popular del Port de Blanes disputada el diumenge al matí ha batut el rècord de participants respecte anteriors edicions. La llarga cua de nedadors i nedadores que hi va haver per fer les inscripcions, sobre quarts de 10 del matí, ja van presagiar, que l’edició d’enguany seria molt participativa. Organitzada per l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Blanes amb el suport del Club Squash Blanes la prova, de caràcter no competitiu, va atreure l’atenció de blanencs i visitants durant tot el matí al lloc de sortida, però sobretot al d’arribada, on es van congregar gran quantitat d’amics i familiars.

Finalment van ser un total de 325 persones les que van saltar a l’aigua quan es va fer el senyal de sortida, pocs minuts després de les 10 del matí. L’any passat van participar a la travessia 298 persones i ja llavors es va remarcar que havia estat la xifra més elevada que hi havia hagut des de feia molts anys.

El nedadors més ràpids va ser el blanenc Guillem Pujol, que va invertir 9 minuts amb 51 segons en fer el recorregut. Poc després va arribar la primera classificada a l’open femení, Aida Bertran, que va necessitar tot just 10 segons més. El nombrós públic que es va congregar a la platgeta del port va aplaudir no tan sols els seus coneguts sinó també, en especial, tots aquells i aquelles que van haver d’invertir més esforç per fer el recorregut, de 900 metres d’allargada.

Respecte la presència de meduses, els sanitaris de Creu Roja van atendre alguns dels participants que van patir picades. Cap dels casos va ser greu, i es van fer les atencions aplicant una solució a base de vinagre barrejat amb aigua de mar.

En aquesta travessia, també es va realitzar el lliurament de premis als nedadors més veterans. Primer el va rebre Núria Gascon Viader, de 74 anys, i després, Lluís Callis Bracons, de 79 anys, que va recollir la seva distinció rodejat de part dels seus nets i netes.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics