Sopar solidari a Malgrat en suport al poble sahrauí

Des de el 1986, els mesos de juliol i agost, es realitza  l’acolliment d’infants sahrauís. Famílies catalanes de diferents municipis de l’Alt Maresme, entre ells la població veïna de Malgrat de Mar, Palafolls, Pineda o Calella es acullen amb l’objectiu que gaudeixin d’un estiu diferent convivint a Catalunya, i abandonin, per dos mesos, la crua realitat dels campaments de refugiats, on aquest poble viu exiliat des del 1975. Josep Gelpí, president de l’associació solidària Malgrat amb el Sàhara, ens ha explica’t algunes de les activitats que s’impulsen.

Enguany a l’Alt Maresme hi ha 15 infants sahrauís, que passen l’estiu a la nostra comarca. Ens comenten, que amb la crisi econòmica, costa molt, l’interès per l’acolliment dels infants i que la gent no està disposada per el context que ens trobem. Per acomiadar els sahrauís, que marxen el 3 de setembre als Camps de Refugiats de Tinduf , s’ha organitzat un any més, el Sopar Solidari en suport al Poble Sahrauí i que tindrà lloc el proper dissabte, 18 d’agost a 2/4 de 10 del vespre al Parc de Can Campassol de Malgrat.

La venda de tiquets es trobà oberta i es poden adquirir a la llibreries de Malgrat o fins mitja hora abans en el mateix parc, al preu de 10€. En cas de pluja es realitzaria l’acte, a la sala polivalent de l’associació de jubilats. El mateix president, remarca l’objectiu de l’acte i denuncia la situació que es viu ara mateix.

El 3, 4 i 5 de setembre els infants tornen cap el campament, i l’associació començarà a pensar i si s’organitzarà conjuntament amb tot Catalunya, la caravana solidaria, a banda de les petites actuacions que es realitzen durant l’any.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics