URGENT

El monitor acusat d’abusos sexuals a menors de Lloret ja suma 16 denúncies

Compartiu aquesta història

Diari de Girona

Fa mig any que es va destapar el cas dels presumptes abusos sexuals comesos pel monitor de Lloret Josep Castiella quan gestionava el servei de monitoratge d’una escola. En aquests temps s’han anat acumulant el nombre de denuncies cap al monitor i ja són 16 segons afirmen els pares afectats. Tot i això, el noi continua en llibertat amb càrrec.

Això ha fet que l’enuig i el malestar dels familiars hagi anat en augment i ahir van protagonitzar una manifestació que va sortir a les sis de la tarda del col•legi on treballava el monitor i on presumeix que han passat la major part dels abusos i va arribar a l’Ajuntament . Unes 200 persones reclamaven de forma insistent presó per al monitor.

A banda del malestar amb la justícia, els pares s’han sentit “sols” i Desamparats pel govern municipal. D’entrada per que el consistori ha trigat 6 mesos a rescindir el contracte a l’empresa de l’acusat i perquè el consistori els ha prohibit parlar als mitjans públics de comunicació. De fet en el ple van mostrar el seu malestar amb els polítics i l’equip de govern als qui acusen de deixar-los sols i de mentir.

Els pares consideren un risc per als menors que el monitor segueixi a Lloret. I els indignen que la justícia no hagi actuat encara, pel que pensen protestar demà a les portes del jutjats de Blanes on es prendrà nova declaració a l’acusat.

A l’interior del ple, la presència dels pares a dins de la sala, va fer alterar l’ordre del dia i avançar una moció sobre el cas que presentava el grup del Millor on demanava que l’alcalde i Ignasi Riera demanessin disculpes públiques, que s’instés als jutjats a empressonar Castiella i que l’alcalde el declarés persona non grata, entre d’altres punts.

Tots els grups, però, van recriminar al Millor que utilitzés aquest cas de manera partidista i ERC, ICV, PSC i CiU van aprovar una esmena a la totalitat amb quatre punts. A l’esmena mostraven la seva “solidaritat” amb els pares i l’entorn; “avalen” la rescinció del contracte “per alarma social”; diuen que estudiaran si demanar responsabilitats a Castiella en el cas que sigui declarat culpable; i demanen a l’alcalde que convoqui la Junta de Portaveus en un mes com a màxim per fer seguiment del cas i prendre mesures “si cal”.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics