Restauren l’arcada de l’aqüeducte romà de Sant Pere de Riu a Pineda

 

Professionals de l’arqueologia i la restauració han reconstruït part de l’estructura de l’arcada d’aquest aqüeducte proper a la Font del Ferro. La iniciativa, a instàncies de l’entitat Salvem la Vall de la Riera de Pineda, ha estat subvencionada per la Diputació de Barcelona i ha permès, en aquesta primera intervenció, consolidar i refer els grans esvorancs que amenaçaven la base del monument.

Aquesta acció permetrà assegurar l’estabilitat de la construcció d’origen romà, que formava part del sistema de canalització d’aigua de l’Aqüeducte romà de Can Cua. La intervenció ha estat efectuada per dos restauradors professionals, ja que aquesta arcada forma part d’un conjunt arquitectònic molt interessant des del punt de vista històric i patrimonial.

El pressupost de la restauració ha estat de 4 mil € i la Diputació de Barcelona n’ha aportat 1800. La zona ha estat àmpliament restaurada, amb la reconstrucció de la Font del Ferro, el Molí i la bassa de Can Marquès, i el pont de fusta que va fer el cau, justament, per evitar que la gent passés per damunt l’arcarda romana. També s’ha restaurat el forn de calç.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics