URGENT

Decreten presó provisional pel monitor de Lloret acusat d’abusos a menors

Compartiu aquesta història

 

La titular del Jutjat d’Instrucció número 2 de Blanes, va acordar ahir l’ingrés a presó provisional comunicada i sense fiança per al jove de 29 anys i exmonitor d’una escola de Lloret al•legant que hi ha un “alt risc de reiteració delictiva” i un “risc de fuga” perquè, en cas de trobar-se en llibertat, res l’impediria seguir mantenint contacte amb menors. D’altra banda la jutja considera que els fets que se li imputen són prou greus com per valorar la possibilitat de convertir-se en pròfug.

L’acusat va ser citat ahir a declarar per respondre sobre l’enregistrament d’un vídeo que es va realitzar al gener des del seu telèfon mòbil on s’observa clarament com un adult agredeix sexualment un menor.

El monitor va negar que fos la persona que apareix en les imatges i va indicar que el document se li podria haver descarregat en el telèfon quan el va endollar a l’ordinador portàtil, on la policia hi va trobar imatges pornogràfiques amb menors.

El monitor va evitar donar més explicacions acollint-se al dret a no declarar contra ell mateix.

Els advocats que representen al gruix de pares han demanat que compareguin les directores de diferents escoles i companys monitors de l’acusat.

L’altra acusació popular, exercida pel lletrat Carles Monguilod, tampoc descarta sol•licitar noves diligències però, de moment, celebra l’ingrés a la presó provisional per l’acusat.

El regidor d’Ensenyament de Lloret, Ignasi Riera (CiU), va haver de lidiar ahir amb la indignació dels pares afectats que li van retreure el fet que els hagi començat a fer costat a partir del moment que es va conèixer l’existència del vídeo i no en les primeres denúncies del març passat.

 

 

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics