Les eleccions catalanes impliquen la dissolució de la comissió d’investigació de la sanitat

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

 

L’avançament dels comicis electorals anunciat pel president de la Generalitat, Artur Mas, ha fulminat les comissions d’investigació sobre les caixes d’estalvis catalanes i la gestió de la sanitat que actualment estaven en marxa en el Parlament. Després de constituir-se abans de l’estiu, les dues comissions havien de posar-se a treballar amb el nou curs polític, però la decisió del president català suposa que els seus treballs quedin suspesos definitivament.

 

Quan una legislatura arriba al seu final, les comissions queden automàticament dissoltes, i per tornar amb la nova legislatura haurien de començar de zero, ja que no es manté la seva estructura. Això significa que els partits que les van impulsar hauran de proposar-les i buscar una altra vegada els suports necessaris per crear-les, per la qual cosa un hipotètic canvi en l’aritmètica parlamentària deixa a l’aire que tornin a constituir-se.

 

Això afecta a la comissió de sanitat que havia d’investigar els quatre principals casos de presumpta corrupció, entre els quals el cas del consorci de Salut Selva Maresme i el de l’empresa SERHS que esquitxava a l’exalcalde de Lloret i diputat de CiU, Xavier Crespo o al president de SERHS i vicepresident a del Consorci de Salut i Social de Catalunya Ramon Bagó.

 

Aquesta comissió ha quedat fulminada el mateix dia en què, al matí, s’havia aprovat els compareixents, entre els quals hi havia el conseller de Salut, Boi Ruiz, i la seva antecessora en el càrrec, Marina Geli. Així com els propis Xavier Crespo i Ramon Bagó.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics