URGENT

Els productors de la mongeta del Ganxet de PLF defensen la limitació geogràfica del producte

Compartiu aquesta història

 

Els pagesos de PLF recorden que la Mongeta del Ganxet és un producte tradicional que es cultiva a la zona del Maresme i el Vallès. Surten en defensa de les crítiques rebudes per algunes associacions de pagesos que reclamen que la DOP de les Mongetes del Ganxet incloguin tots els productors de Catalunya i no només els d’una zona específica.

El president de la Cooperativa Agrícola Conca de la Tordera, Joan Grimal, reconeix que hi ha productors que volen que la DO sigui geogràfica, és a dir que sigui Maresme Vallès i no pel producte, i recorda que totes les DO parlen de zones i no de productes. Ara com ara hi ha converses per intentar esclarir quina és millor.

Sigui quina sigui la fórmula triada, Grimal recorda que només es protegirà el producte fet a la nostra zona, i no el que es fa en d’altres zones de Catalunya

Grimal recorda que fa 8 anys que es treballa en aquest reconeixement que un cop entri en vigor només es podran etiquetar amb el nom de Mongetes del Ganxet els fesols fets a la zona Vallès-Maresme.

En concret la DOP inclou els fesols fets a les comarques del Vallès Oriental o Occidental i a diferents municipis del Maresme i La selva, entre ells Malgrat, Palafolls, Tordera, o Blanes.

 

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics