URGENT

El consell de la Selva denuncia la deixadesa de la N2 a la fiscalia

Compartiu aquesta història

 

El Consell Comarcal va presentar la setmana passada i sense avisar als alcaldes una denúncia a la fiscalia perquè obri una investigació sobre la relació directa entre l’estat de deixadesa en què es troba l’N-II i els morts en accident que hi ha hagut en aquesta carretera al seu pas per les comarques gironines.

L’advocat que representa el Consell Comarcal de la Selva és Carles Monguilod, i dilluns el van acompanyar a presentar la denúncia el president i el vicepresident del consell, Robert Fauria i Jordi Orobitg respectivament. Aquest últim va assegurar que volen demanar una investigació per saber si hi ha delicte, com a pas previ per poder denunciar Foment com a responsable directe de l’estat de la via.

La denúncia assenyala la responsabilitat tant dels tècnics com dels polítics, i és que ja fa disset anys que Foment va aprovar fer l’autovia en el centenar de quilòmetres de la carretera al pas per la demarcació, i només se n’han fet vuit quilòmetres. El pla d’infraestructures del govern espanyol presentat la setmana passada, a més, ha significat, l’enterrament del projecte de desdoblament.

Per aquesta via hi circulen 30.000 vehicles diaris, entre els quals gran part del trànsit internacional de mercaderies, que es vol estalviar el peatge de l’autopista que va en paral•lel.

El Consell Comarcal de la Selva, ha elaborat un informe sobre l’estat de la carretera, amb tècnics i enginyers, que conclou que hi ha indicis per denunciar Foment a la fiscalia.

El president del CC de la Selva explica que hi ha accidents produïts per distraccions, però que també n’hi ha per causes desconegudes, i considera que el tram de la Nacional té un índex de sinistralitat que no és normal.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics