El PSC de PLF vol proposar la creació d’una Associació de Municipis Republicans Federalistes i Ibèrics

 

Prenent com a model l’associació de municipis per la Independència impulsada per l’alcalde de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal, el PSC de PLF vol crear una altra Associació per tal de fer visible una altre opció d’encaix amb la resta d’Espanya.

Es tracta de crear una associació de municipis que creguin que la solució és la creació d’una República d’estats federats. L’alcalde de PLF, Valentí Agustí, principal defensor d’aquesta formula d’organització de l’Estat, parla a més d’una república que integri, no només Espanya sinó també Portugal, creant un estat ibèric i desplaçant la capitalitat a Toledo i no a Madrid.

Agustí creu que la relació actual entre Catalunya i Espanya és insostenible i que cal una revisió, com demostra la manifestació de l’última diada. Ara bé, considera que el camí independentista no és l’únic possible per redreçar la situació i vol fer visible una 3a via més enllà de l’actual sistema o la independència.

Agustí explica que aquesta Associació de municipis Federalistes Republicans recull la tradició federalista del PSC i les idees de polítics com Prat de la Riba o el poeta Joan Maragall.

Ara es vol donar forma a l’Associació i crear mocions de suport per tal que els pobles que ho vulguin puguin adherir-se amb decisions dels seus plenaris. Precisament PLF podria ser el primer municipi a tractar aquesta moció en un ple pròxim.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics