URGENT

La Generalitat dóna per acabat el brot de legionel•la de Blanes

Compartiu aquesta història

 

El departament de Salut dóna per tancat el brot de legionel•losi que s’ha donat en les últimes setmana a Blanes i que ha afectat en total 17 persones.

D’aquests encara n’hi ha un que continua ingressat a la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l’Hospital Universitari Josep Trueta de Girona.

El pacient està estable i amb pronòstic reservat. El director de l’Agència de Salut Pública a Girona, Lluís Picart, ha explicat que han passat 20 dies des de l’últim cas detectat.

Aquest període suposa el doble del temps d’incubació de la malaltia i, per això, ja es pot donar l’episodi per acabat. La investigació per aclarir les causes conclou que el bacteri va proliferar per culpa de l’onada de calor en algunes torres de refrigeració de dues empreses de la població, de les que no s’ha donat més dades.

En un primer moment es va sospitar d’un càmping de la ciutat, ja que els primers afectats van ser turistes holandesos que passaven les vacances en les seves instal•lacions. A partir d’aquí el brot es va estendre i va afectar a d’altres persones veïnes d’altres bandes de Blanes.

El brot es va donar a mitjans de setembre a la localitat i ha afectat a persones d’entre 45 i 80 anys.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics