URGENT

PLF té la taxa d’estrangers més baixa de l’Alt Maresme

Compartiu aquesta història

 

A finals de l’any passat, a la nostra localitat hi havia empadronats 506 persones originàries d’altres països. Això significa que la població immigrada representa un 5.6% dels palafollencs. Aquesta taxa és la més baixa dels pobles del voltant.

Per exemple a Calella aquesta taxa s’enfila per sobre del 20%, Pineda en té un 17% i Sta. Susanna i Malgrat en tenen un 12%.

Només Tordera està, igual que PLF, per sota del 10% i té una taxa d’immigrants del 9%.

 

Durant l’últim any PLF ha guanyat població immigrada. En concret s’ha augmentat en una vintena d’estrangers, cosa que ha fet augmentar també la taxa en dues dècimes.

Si analitzem aquestes 506 persones vingudes d’altres països, més de la meitat són dones, amb el 51.5%.

El principal país emissor de nouvinguts a PLF és Romania, amb 80 persones, seguit del Marroc, amb 78, i Rússia i Colòmbia, totes dues amb 36 estrangers.

Pel que fa al continent de procedència, Europa és el principal origen dels nouvinguts, amb prop de 250 persones, més o menys, les mateixes que hi havia un any abans. En canvi augmenta la presència d’africans a la nostra vila. El tercer continent que més ciutadans aporta a PLF és Amèrica. Ara bé, en l’últim any ha baixat en prop d’una 50a el nombre d’americans a la nostra població. Els palafollencs d’origen asiàtic augmenten en un any passant dels 8 al 2010 als 30 l’any passat. Un augment protagonitzat per ciutadans xinesos que han vingut a PLF.

Dels 506 estrangers que viuen a PLF, més de 300 provenen de països en vies de desenvolupament, segons les dades facilitades pel Consell Comarcal del Maresme.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics