Encara s’investiga l’origen de la fuita de gas químic d’ahir

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

 

Després de l’ensurt per la presència matinal de gas químic a la zona agrícola propera al Polígon d’en Puigverd, els bombers de la Generalitat i els tècnics municipals estan investigant de quina empresa provenia l’emanació. De  moment, però, es desconeix el focus d’origen.

En les seves investigacions, els Bombers ha detectat traces de clor i diòxid de sofre prop de les indústries de la zona però encara no s’ha determinat l’origen. Aquesta informació pot ajudar a localitzar la font de la fuita.

Ahir es va preguntar a totes les industries químiques properes a la zona afectada i totes van negar cap incidència a les seves plantes. De fet l’Ajuntament de PLF no descarta que l’origen sigui de fora de la nostra localitat i explica que la olor s’ha sentit en altres pobles veïns.

Durant 3 hores els equips d’emergències es van desplegar a la zona dels planters que el grup Roig té sota el castell, prop del Polígon Industrial d’En Puigverd. Havien estat alertats pels veïns i conductors que de bon matí havien detectat una forta olor i irritació d’ulls i nàusees.

La 40a de treballadors dels vivers es van confinar en una masia a l’espera que dissipés el gas. En total es van atendre medicament a 3 persones pel seu contacte amb el gas, la majoria per marejos i irritació de la mucosa. Una d’aquestes persones va haver de ser traslladada preventivament a l’Hospital de Calella amb símptomes d’intoxicació, mareig i vòmits.

Pel que fa a la població de Palafolls i a la resta d’instal•lacions properes a la finca agrícola no hi ha hagut cap persona afectada. Les olors s’han percebut sobretot a les zones més altes de la nostra localitat, però també en d’altres municipis veïns.

En total es van desplegar 6 dotacions dels bombers, 3 ambulàncies del Sem, policia local i Mossos d’Esquadra que van treballar fins al migdia quan les medicions efectuades van resultar negatives.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics