URGENT

Encara s’investiga l’origen de la fuita de gas químic d’ahir

Compartiu aquesta història

 

Després de l’ensurt per la presència matinal de gas químic a la zona agrícola propera al Polígon d’en Puigverd, els bombers de la Generalitat i els tècnics municipals estan investigant de quina empresa provenia l’emanació. De  moment, però, es desconeix el focus d’origen.

En les seves investigacions, els Bombers ha detectat traces de clor i diòxid de sofre prop de les indústries de la zona però encara no s’ha determinat l’origen. Aquesta informació pot ajudar a localitzar la font de la fuita.

Ahir es va preguntar a totes les industries químiques properes a la zona afectada i totes van negar cap incidència a les seves plantes. De fet l’Ajuntament de PLF no descarta que l’origen sigui de fora de la nostra localitat i explica que la olor s’ha sentit en altres pobles veïns.

Durant 3 hores els equips d’emergències es van desplegar a la zona dels planters que el grup Roig té sota el castell, prop del Polígon Industrial d’En Puigverd. Havien estat alertats pels veïns i conductors que de bon matí havien detectat una forta olor i irritació d’ulls i nàusees.

La 40a de treballadors dels vivers es van confinar en una masia a l’espera que dissipés el gas. En total es van atendre medicament a 3 persones pel seu contacte amb el gas, la majoria per marejos i irritació de la mucosa. Una d’aquestes persones va haver de ser traslladada preventivament a l’Hospital de Calella amb símptomes d’intoxicació, mareig i vòmits.

Pel que fa a la població de Palafolls i a la resta d’instal•lacions properes a la finca agrícola no hi ha hagut cap persona afectada. Les olors s’han percebut sobretot a les zones més altes de la nostra localitat, però també en d’altres municipis veïns.

En total es van desplegar 6 dotacions dels bombers, 3 ambulàncies del Sem, policia local i Mossos d’Esquadra que van treballar fins al migdia quan les medicions efectuades van resultar negatives.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics