La Beca Vila de Malgrat finançarà un estudi sobre l’època medieval de la vila

 

El catedràtic i professor de secundària Xavier Soldevila, ha estat proclamat guanyador de la 11a Beca d’Investigació “Vila de Malgrat de Mar”, amb la que l’Ajuntament de la localitat incentiva el treball de recerca històrica de Malgrat.

Soldevila, que viu a PLF, ha proposat el projecte “Entre el Capaspre i la Tordera. Orígens i primeres passes de Malgrat de Mar (Segles X-XV)” que pretén omplir el buit en el coneixement de la història medieval de Malgrat, just en el periode que encara depenia del Castell de PLF i s’anomenava Vilanova de Palafolls.

Enguany s’havien presentat 3 projectes a la beca d’investigació. A banda del del guanyador, hi havia “La construcció de la segona església de Malgrat i el paper d’Agustí Gibert Xurrich” i un altre sobre el “Paisatge i poblament històric de Malgrat de Mar. De l’antiguitat romana a l’Edat Mitjana. Història i arqueologia dels precedents de la formació de la vila”.

Divendres passat el jurat que determina el guanyador de la beca va fer el seu dictamen a favor del projecte de Soldevila destacant “l’ambició del plantejament i l’oportunitat d’omplir un buit en el coneixement de la història medieval de Malgrat”.

Soldevila és professor d’institut a Pineda i també membre de l’Institut de Recerca Jaume Vicenç Vives de la Universitat de Girona i de l’associació d’Història Rural de les comarques gironines. Ha publicat nombrosos treballs i guanyat diverses beques de recerca.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics