Les prostitutes protesten pel tracte que reben ara de la Policia

 

Les prostitutes de la Selva i el Maresme s’han unit per primera vegada, dins de la Plataforma de Dones Treballadores del Sexe, en resposta a la reforma de la llei catalana de carreteres, que portarà, segons elles, “greus conseqüències”. Segons exposen en una nota enviada als mitjans de comunicació, “treballar a la carretera no és fàcil”. Diuen que estan exposades a violències de tot tipus, i que fins ara havien tingut confiança en la policia. En aquest sentit agraeixen les actuacions policials dels últims anys, però creuen que ara, amb l’aplicació de la reforma de la llei, “han trencat completament aquesta confiança.

Les prostitutes se senten “perseguides tot el dia” i denuncien que hi ha efectius policials que els falten el respecte i les humilien.

Denuncien que els agents de trànsit desconeixen la llei que estan aplicant i “l’exerceixen vulnerant en ocasions els seus drets. Les dones fins i tot denuncien que els agents els falten al respecte, pateixen agressions verbals, amenaces, i destrossen les seves pertinences. Diuen que amb la reforma de la llei, l’administració ha d’oferir suport i protecció a les noies, però que els agents ho desconeixen, cosa que les fa sentir discriminades, criminalitzades i maltractades.

Per tot plegat, sol•liciten una reunió “urgent” amb el conseller d’Interior, Felip Puig, amb la finalitat d’exposar de forma més àmplia la realitat que elles estan vivint, així com oferir propostes i alternatives a la situació actual.

 

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics