La Generalitat no subvencionarà les franges de seguretat de les urbanitzacions de PLF

 

El govern català ha anunciat ja a l’Ajuntament que no aportarà cap ajuda al manteniment de les franges perimetrals de protecció contra incendis de les urbanitzacions de la nostra localitat.

Aquestes franges ofereixen un espai d’almenys 25m amb una calculada reducció d’arbres i neta de matolls per tal d’actuar com a talla foc en cas d’incendi.

Les 3 urbanitzacions de PLF compten amb aquesta franja perimetral que cada dos anys s’ha de mantenir neta i en condicions. Habitualment la generalitat ofereix una ajuda econòmica per poder mantenir aquesta mesura de seguretat. Així en l’última operació de manteniment, el govern català va destinar 36 mil€ a la nostra localitat.

El regidor de Medi Ambient de PLF, Josep Rueda, ha mostrat el seu malestar per la resolució negativa del govern català. Rueda recorda que la Generalitat obliga als Ajuntaments a mantenir netes les franges, i explica que si bé PLF compleix els requisits marcats i que la sol•licitud en regla, es quedarà sense ajudes institucionals. El regidor critica el que considera manca de responsabilitat del govern català.

El regidor, però, assegura que es cobrirà aquesta manca de diners amb part de les ajudes Europees que ha rebut l’Ajuntament aquest any. De tota manera considera que la Generalitat els ha deixat amb “el cul enlaire” i explica el cas de Sta Susanna que tampoc ha rebut cap ajuda per fer les franges.

Rueda diu que la manca de subvencions no es repercutirà als veïns de les urbanitzacions palafollenques.

La Generalitat va destinar l’any 2007 uns 3 milions d’€ a les ajudes per mantenir les franges perimetrals, mentre que per l’any vinent les ajudes s’han reduït a 1 milió.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics